Oppituntipaketti

OPPIMATERIAALI

Tunne rintasi ry ja Gynekologinen potilasjärjestö Korento ry lyöttäytyivät yhteen ja lähtivät kehittämään nuorille suunnattua oppituntia, jossa syvennytään lähestyttävästi rintaterveyteen, kuukautisiin ja gynekologisiin sairauksiin ja oireyhtymiin. Oppituntipakettiin kuuluu valmis Prezi-oppitunti, valmis videoversio Prezi-oppitunnista, muokattava PowerPoint -esitys, sekä kattava tukipaketti opettajalle.

Voit tilata paketin täällä.

Esityksessä käydään läpi lyhyt johdatus aiheisiin (“Miksi tärkeää?”), rintaterveys, rintasyöpä, rintojen omatarkkailu, kuukautisfaktoja, normaaleja ja epänormaaleja gynekologisia oireita, oireiden taustalla olevia tekijöitä, keskittyen endometrioosiin, adenomyoosiin, PCOS:ään ja vulvodyniaan sekä Tunne rintasi ry:n ja Korento ry:n lyhyet esittelyt. Lopussa on myös mahdollisuus käydä läpi tapauskuvauksia, tietovisan vastaukset ja palautetta oppitunnista.

Videoversio oppitunnista on hyvä vaihtoehto, jos opettaja haluaa antaa ohjat oppitunnin asiaosuudesta Korento ry:n ja Tunne rintasi ry:n työntekijöille. Video sopii hyvin 45 minuutin pituisella oppitunnilla katsottavaksi tai sen voi katsoa vaikka kahdessa osassa kahden eri tunnin aikana. Videossa on mukana tietovisakysymykset, joiden kohdalla videon voi pysäyttää tai antaa videon pyöriä. Tietovisan vastaukset, tapauskuvaukset ja palaute käydään opettajan johdolla.

Opettajan tukipaketista löytyy: opettajan ohjeet, jossa on tietoa oppituntipaketin sisällöstä ja vinkkejä sen hyödyntämiseen eri tavoin; sanasto, josta löytyy lyhyesti selitettynä oppitunnissa esille nousevat tärkeimmät termit; Potilasjärjestöt -dokumentti, jossa yleistä tietoa potilasjärjestöistä ja terveyden teemoihin keskittyvistä yhdistyksistä; oppituntiin sisältyvät tilannekuvaukset ja esimerkkivastaukset; tietovisan kysymykset ja vastaukset sekä tulostettava versio kysymyksistä oppilaille; kuvapankki, jossa Tunne Rintasi ry:n ja Korento ry:n kuvia opetustarkoitukseen; Rinnoista -esitys, jossa syventävää tietoa opettajalle; Menkoista ja gynejutuista -esitys, jossa syventävää tietoa opettajalle.

Oppimateriaali on suunnattu erityisesti toiselle asteelle sekä lukioon että ammatilliseen koulutukseen. Oppimateriaalia voi soveltaa myös esimerkiksi korkea-asteen opiskelijoiden opintojaksoilla tai hyödyntää potilaiden ohjaukseen terveydenhuollossa.

Olethan jo tutustunut palvelut alasivulla olevaan palvelut ammattilaisille -osioon, jonka tarjoaa runsaasti lisämateriaalia rintaterveyteen!

Oppimateriaalipakettiin kuuluu:

  • ’Omatarkkailu tutuksi’ -vihko opiskelijalle
  • Testaa tietosi -tietovisa verkossa
  • Tehtäväalue opiskelijalle verkossa
  • ’Omatarkkailu tutuksi’ -opettajan materiaali
Skip to content