Tuore ja reipas hallituslainen esittäytyy!

Aloitin Tunne Rintasi ry:n hallituksessa syksyllä 2021 edustaen Suomen Terveydenhoitajaliittoa. Tällä hetkellä olen opintovapaalla työstäni neuvola- ja kouluterveydenhoitajana. Kliinisen hoitotyön asiantuntijaksi valmistun viimeistään kesäkuussa tänä vuonna.

Jo opiskeluajoiltani yli 10 vuotta sitten minulla on jäänyt muistikuva naistentautien koulukirjasta, jossa oli rintojen omatarkkailun ohje ja sen lähteeksi oli merkitty ProMama yhdistys. Rintojen omatarkkailun ohjaus onkin peruskoulutukseni jälkeen pysynyt vastaanottotyössä mukana, kun asiakkaana on nainen.

Myös minulta löytyy sukulaisnaisia, joita rintasyöpä on koskettanut. Oma äitini kävi viime vuonna viimeisessä ilmaisessa seulontamammografiassa ja tuumasi, jos hän kerran vielä kävisi muutaman vuoden päästä itse maksaen, koska kokee asian tärkeäksi. Mitä sitten itse teen rintaterveyteni eteen? Yritän syödä terveellisesti ja monipuolisesti. Yritän muistaa aina ottaa D-vitamiinilisän. Yritän joka päivä liikkua vähintään puoli tuntia. Jos en jaksa vetää treenitrikoita muuten päälle, niin käyn edes kävelemässä. Yritän muistaa jaksottaa päiväni niin, että en istu paikallaan pitkiä aikoja kerrallaan. Lepään tarvittaessa ja yritän nukkua seitsemän tuntia yössä.

Huomasithan, että käytin sanaa ’yritän’ useasti? 🙂 Niin, jokainen päivä on erilainen ja aina voi tulla jotain yllättävää eteen. Varsinkin jos elää ns. ruuhkavuosia, kuten minä! Omasta terveydestä huolehtimisesta ei kannata tehdä pakkomiellettä. Ole itsellesi armollinen – joskus kun on kiire saa syödä eineksiä, välillä saa herkutella ja välillä katsoa pitkän elokuvan (tai lempisarjasta kaksi jaksoa. Tai kolme..) sohvalla istuen. Jos ei muuta, niin ne ovat mielenterveystekoja!

Rintasyöpä on toiseksi yleisin syöpä Suomessa. Sen varhainen toteaminen parantaa hoitomahdollisuuksia oleellisesti. Hallituksen jäsenenä haluan antaa oman panokseni rintasyövän ehkäisyn ja rintaterveyden edistämiseksi ja esille tuomiseksi. Tunne Rintasi ry täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Juhlavuosi näyttää toiminnan täyteiseltä ja kaikenlaista hienoa on tiedossa (COVID-19, stay back please..!) joten pysykää kanavalla!

Kirjoittaja on Tunne rintasi ry:n hallituksen tuorein jäsen, Maria Hannula

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lisää ajankohtaisia

Uutiskirje 2/2022

Lue Tunne rintasi ry:n uutiskirje tästä: https://tunne-rintasi.creamailer.fi/email/623c14a604ac1

Uutiskirje 1/2022

Lue Tunne rintasi ry:n uutiskirje tästä: https://tunne-rintasi.creamailer.fi/email/61f1065a42c25

Uutiskirje 4/2021

Lue Tunne rintasi ry:n uutiskirje tästä: https://tunne-rintasi.creamailer.fi/email/61a61b8524ec5

Uutiskirje 3/2021

Lue Tunne rintasi ry:n uutiskirje tästä: https://tunne-rintasi.creamailer.fi/email/602d0725d1c2f

Coming Soon
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Skip to content