Kiitossanat

Ulrika

Harjoitteluaikani lähestyy loppua ja on aika reflektoida ja katsoa taaksepäin menneitä viikkoja. Aloitin Tunne rintasi ry:n Tissitoimistolla ensimmäisen harjoittelun tammikuun alussa. Alunperin tarkoitukseni oli suorittaa vain yksi kuusi viikkoa kestävä harjoittelu. Toisin kävi! Sain jäädä suorittamaan toisenkin harjoittelun Tissitoimistolle <3 Olen todella onnekas, että sain harjoittelupaikan juuri Tissitoimistolta. Vastaanotto toimistolla oli lämmin ja lempeä! Minut otettiin vastaan juuri sillä tyylillä mitä yhdeksän kuukauden etäopintojen jälkeen kaipasinkin. Etäopinnot saivat minut kaipaamaan yhteisöä ympärilleni ja sen juuri sainkin. Olikin ihana päästä osaksi yhteisöä ja nähdä ihmisiä.

Ensimmäiset viikot toimistolla meni toimintaan ja työhön tutustuessa. Järjestömaailma oli minulle uusi ja ihmeellinen. Tai ei nyt täysin uusi koska, olen toiminut vapaaehtoisena useamman vuoden eri järjestöissä. Uusi näkökulma järjestötyöhön on ollut kiinnostava, opettavainen ja innostava.

Nyt toisen harjoittelun loppupuolella on aika pysähtyä miettimään mitä olen oppinut ja reflektoida omaa työskentelyä. Olen aiemmalta ammatiltani lastenhoitaja, joten olen tottunut täysin erilaiseen työskentelyilmapiiriin. Päiväkodissa meno on monesti hektistä, äänekästä ja ympärillä on paljon ihmisiä. Tissitoimistolla tunsin, että rytmi on ”rauhallisempi”. Jo siitäkin johtuen, että jaloissa ei pyöri lapsia! Toimistolla ilmapiiri oli rauhallisuudesta huolimatta täynnä innostusta, ajatuksia ja luovuutta. Toimistolla työskennellessä tunsin olevani osa työyhteisöä, ja minulle annetut työtehtävät tarjosivat arvokkaita oppimiskokemuksia.

Oppimiskokemuksista mieleenpainuvimmat ovat rintojen omatarkkailu koulutuksen pitäminen, yleinen vapaaehtoistoiminnan kehittäminen, somen sisällöntuotanto, yhteistyö eri tahojen kanssa ja järjestötyöhön perehtyminen. Näiden lisäksi pääsin toteuttamaan useita erilaisia työtehtäviä niin isoja kuin pieniäkin.

Yksi merkittävimmistä oppimiskokemuksista oli mielestäni se että, minuun luotettiin ja sain itse suunnitella oman aikatauluni töitäni varten. Kuulostaa helpolta mutta tällaiselle innokkaalle joka paikan höylälle töiden rajaaminen ja aikatauluttaminen ei ollutkaan aina niin helppoa. Lisämausteensa työhön toi määräys siirtyä etätöihin. Sosiaalisena ihmisenä etätyöskentely vaatii paljon itsekuria. Itsekuria löytyi kuitenkin riittävästi, jotta sain suoritettua minulle annetut tehtävät, vaikka ikävä toimistolle välillä painoikin mieltä. Tiivis yhteydenpito työntekijöiden kanssa antoi lisäenergiaa ja piti yllä yhteisöllisyyttä.

Loppusanat: Viime kuukaudet ovat olleet opettavaiset ja olen kiitollinen Tissitoimiston väelle kaikista arvokkaista opeista. Harjoittelut päättyvät ja elämä jatkuu. On aika suunnata kohti uusia seikkailuja. Onneksi yhteistyö Tissitoimiston kanssa ei pääty vaan jatkan yhteistyötä vapaaehtoisen roolissa. Vapaaehtoiseksi ilmoittautuminen tuntui luontevalta ratkaisulta koska Tunne rintasi ry:n sanoma on tehnyt suuren vaikutuksen minuun ja haluan jatkaa työskentelyä teeman ympärillä. Toivottavasti tavataan vielä yhteistyön merkeissä!

Kiitos Tissitoimiston väki menneistä kuukausista, oppimismahdollisuuksista, tuesta ja kärsivällisyydestä.

Ulrika

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lisää ajankohtaisia

Hyvä paha korona vuonna 2020

Vuoden 2021 kevään hulinoiden ohessa on nyt pistetty vuosi 2020 pakettiin. Sääntömuutoksemme mukaan toiminta esitellään jäsenille syyskokouksessa 2021. Mutta tässä muutama nosto tuulisesta vuodesta 2020.

Uutiskirje 2/2021

Lue uusin Tunne rintasi ry:n uutiskirje tästä: https://tunne-rintasi.creamailer.fi/email/602d0725d1c2f

Coming Soon
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Skip to content