#JärjestösuunnittelijaJuoksee toukokuussa

Hyvää toukokuuta kaikille! Kuun tärkeimmät tapahtumat ja kuumimmat puheenaiheet ovat tietysti Euroviisut ja Virtuaalikymppi, mitkäs muutkaan. Käydäänpä siis läpi lenkki- ja viisujuttuja!

Euroviisumuisteloja

Huhtikuun blogissa oli puhetta siitä, että rauhalliselle, tunnustelevalle lenkille lähtiessä ei välttämättä kannata laittaa poppia korviin soimaan, ettei vauhti huomaamatta kiihtyisi liian kovaksi. Toden (Virtuaalikymppi) ollessa kyseessä, on popin kuitenkin syytä soida ja kovaa. Huhtikuussa puhetta oli myös vuoden 1984 Euroviisujen Gyllene skor -voittokappaleesta erinomaisena lenkkibiisinä, joten päätin tästäkin syystä hieman jatkaa viisuaiheesta.

Olen pienestä tytöstä lähtien tykännyt katsoa Euroviisuja. Viisujen tunnuskappale, Marc-Antoine Charpentierin, ”Te Deumin” alkusoitto, muistuttaa minua lapsuudesta. Itsehän synnyin samana vuonna, kuin Gyllene skor voitti mittelön. 15 vuotta sitten, vuonna 2006, ollessani 21-vuotias, Lordi toi voiton ensimmäistä (ja tähän mennessä viimeistä) kertaa Suomeen. Se oli hullu ilta! (Voin kertoa, että lenkin sijaan oli muuta ohjelmaa tuolloin.)

Dark side ja ripaus noituutta

Tänä vuonna Rotterdamissa järjestettiin kurjan koronavälivuoden jälkeen 65. viisukilpailu tunnuslauseenaan ”Open up”. Semifinaalit järjestettiin 18. ja 20.5., finaalin ollessa 22.5. Kisassa mukana oli Suomen Blind Channel, joka pääsi kappaleellaan Dark Side finaaliin ja sijoittui upeasti sijalle 6! Kyseessä on Suomen viisuhistorian toiseksi paras sijoitus. Tässä kohtaa haluan mainita, että valmistellessani tätä tekstiä, olin kirjoittanut tuon finaaliin pääsyn ja 6. sijan ylös JO ENNEN, kuin kumpikaan näistä tiedoista oli selvillä. Täten teksti sisältää myös ripauksen noituutta.

Vaikka Blind Channelillla oli paras esitys ja Dark Side oli todellisuudessa kilpailun paras kappale, henkisestä voitosta puhumattakaan, haluan seuraavassa tarjota myös muita tarttuvia viisukappaleita sisältävän ehdotelman lenkille. Ehdotelmassa on mietitty lenkin eri vaiheita.

Musiikki ja lenkin eri vaiheet

Lähtö vaatii motivaatiota ja kilpailutunnelmaa. Seuraavaksi lämmitellään ja pikkuhiljaa kasvatetaan vauhtia, jonka jälkeen vuorossa on kirmaamisvaihe. Monesti lenkillä on myös kohta, jossa alkaa vertauskuvallisesti veri maistumaan suussa. Toisin sanoen, tuntuu nihkeältä. Sellaisessa vaiheessa tarvitaan asennetta peliin. Kun tuo vaihe on ohitettu, voi taas kirmata hyväntuulisesti. Kokonaisuudessaan matka vaatii vaihtelevuutta ja pieniä musiikillisia yllätyksiä, jotka vievät eteenpäin. Maalin lähestyessä tarvitaan tietysti sankarimusiikkia ja voitontunnelmaa. Lenkin tullessa päätökseen, on aika rauhoittua ja palautella kehoa.

Kuten tiedämme, musiikkia on moneen makuun, josta syystä kaikki tämän vuoden kilpakappaleet eivät mahtuneet minun listalleni. Tavoitteenahan on päästä kunnialla maalin, hyvänen aika sentään. Jotta musiikki ei siis loppuisi kesken kaiken, olen valinnut listalle mukaan myös aiempien vuosien viisuhelmiä. Nämä helmet tunnistat sulkuihin erikseen merkityistä vuosiluvuista. Kokeile annetussa järjestyksessä tai valitse suosikkisi.

Kappalelista monella mausteella

Euroviisukappaleen sallitun pituuden ollessa korkeintaan 3 minuuttia, koko listassa riittää musiikkia noin tunniksi ja vartiksi viilentelykappaleet mukaan lukien. Tarvittaessa, mausta listaa mielesi mukaan omilla suosikeillasi tai kuuntele tuplana peräkkäin.

1.Hard Rock Hallelujah – Lordi (Suomi 2006) -> Lähdetään kunnon biisillä liikenteeseen.

2.Discoteque – The Roop (Liettua) -> Lämmittelyvaiheeseen vaihtelua. (Suomalaiset ovat muuten olleet mukana tekemässä biisiä!)

3.Zitti E Buoni – Måneskin (Italia) -> Jatketaan orientoitumista rockilla, kyseessä tämän vuoden voittajabiisi.

4.Technicolour – Montaigne (Australia) -> Rytmiintyvään hölköttelyvaiheeseen kunnon kasarihenkeä.

5.Cicciolina – Erika Vikman (UMK20) -> Tätä ei vain voinut jättää pois listalta. Juoksumielen kohotteluun.

6.Here for you – Maraaya (Slovenia 2015) -> Yllätyshelmi, sopii vauhdin kiihdyttelyyn.

7.Russian woman – Manizha (Venäjä) -> Päättäväisesti eteenpäin.

8.Tick-Tock – Albina (Kroatia) -> Hyvä rytmi tavoitettu.

9.El Diablo – Elena Tsangrinou (Kypros) ->Jep, nyt mennään.

10.Maps – Lesley Roy (Irlanti) -> Kevyen kirmaamisen vaihe. ”…Only one way to go. This is the way back home…”

11.I Love You – Teflon Brothers x Pandora (UMK21) -> Tarttuva rinkutus väliin.

12.10 years – Da∂i og Gagnamagni∂ (Islanti) -> Kevyin, hyväntuulisin askelin eteenpäin.

13.Je me casse – Destiny (Malta) ->Vauhtivaihde, hyvä fiilis.

14.Too Late For love – John Lundvik (Ruotsi 2019) -> Sielukasta juoksumenoa.

15.Missä Miehet Ratsastaa (Suomi 2008) -> Lisää asennetta peliin. HUH – HAH!

16.Euphoria – Loreen (Ruotsi 2012) -> Euforiassa eteenpäin.

17.SHUM – Go_A (Ukraina) -> Vauhti kiihtyy edelleen.

18.Dark Side – Blind Channel (Suomi) -> Veri alkaa maistua suussa, nyt pitää jaksaa vielä!

19.Lapponia – Monica Aspelund (Suomi 1977) -> Päättäväisesti eteenpäin.                         

20.Embers – James Newman (Iso-Britannia) -> Huolimatta siitä, että biisi sai 0 pistettä niin ammattilaisraadilta kuin yleisöltä, vaikeimman kohdan yli on päästy ja kohta ollaan perillä.

21.Diggi-loo diggi-ley – Herreys (Ruotsi 1984) -> No mikä muukaan kipale tähän kohtaan sopisi? Kultaisilla kengillä mennään.

22.Toy – Netta (Israel 2018) -> Vähän vielä asennetta peliin.

23.Waterloo – Abba (Ruotsi 1974) -> Aika monta Ruotsin viisurallia tällä listalla…

24.We are the Champions – Queen (Mitä, ei tämä ole euroviisu?) -> Maalissa! Ainakin lähellä!

25.Fallen Angel – TIX (Norja) -> Viilentelyä, viilentelyä.

26.Calm After The Storm – The Common Linnets (Alankomaat 2014) ->Rauhoittuminen ja hymy itselle.

 

Hikoomaan

Muutaman päivän päästä, 29.5., on aika vetää Virtuaalikymppi. Tuolloin laitetaan nupit kaakkoon ja paras vaihde päälle, oli tavoitteena sitten kävely, hölköttely, kävelyn ja hölköttelyn vuorottelu tai juoksu. Sitä seuraava etappi onkin 28.8. Citroen Naisten Kymppi ja kampanjamme saa vihdoin ansaitsemansa päätöksen.

Jaa:

Lisää ajankohtaisia

Poistumme Twitteristä

Tunne rintasi lopettaa Twitterin käytön marraskuun lopussa. Koemme että viimeaikaiset muutokset vievät palvelua entistä enemmän sellaiseen suuntaan, jota emme toivo. Joten jatkossa toimimme IG:ssä ja

Breast Health Day 2022: Pieniä suuria terveystekoja!

Jokainen meistä on todennäköisesti kuullut terveistä elintavoista kaiken kuulemisen arvoisen. Harvalle ylipainoiselle tulee suurena yllätyksenä, jos läheinen tai terveydenhuollon ammattilainen huomauttaa, että painoa olisi hyvä

Tunne rintasi -yhdistys Fingerporissa

Puhelimessa oleva hallituksen Whatssapp-ryhmämme alkoi iloisesti kilisemään keskiviikkona 12.10.2022. Hesarissa oleva Fingerporin sarjakuva sai meidät todellakin repeämään. Me otetaan tämä kunnianosoituksena, ihana Pertti Jarla.

Coming Soon
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Skip to content