Mitä pitäisi osata ennen ensimmäistä työpäivää?

Työelämään loikkaaminen on pelottavaa, kieltämättä. Antti Tuiskun “Verot, korot, korkojen korot” kaikuvat pääkopassa samalla kun ensimmäisenä päivänä tallustaa toimistolle. Mitä pitäisi osata ennen ensimmäistä työpäivää? Pitäisikö minun osata kirjanpidon perusteet, tietää miten verot maksetaan, osata omatarkkailla ja keksiä lääke syöpään? Riippuu siitä onko toiminnanjohtajana tyranni vai Johanna Artola. Onnekseni minulla oli jälkimmäinen, eikä toka työpäivä enään stressanut yhtä paljoa.

Ilahduin kovasti kun huomasin että pääsin soveltamaan vapaa-ajan harrastuksiani tässä työssä. Nautin kovasti siitä kun pääsin väsäämään somepostauksia, kollaaseja ja ottamaan kuvia. Sain itsevarmuutta siitä että ne olivat jo tuttuja juttuja. Oli myös ilo huomata että tekemäni sisältö sai sekä positiivista, rakentaa että kannustaa palautetta. Näin nuorena tuntuu helposti siltä ettei tämän ikäisenä voi vaikuttaa muuhun kuin omaan nukkumaanmenoaikaan ja koulun ruokalistaan, mutta täällä töissä huomasi nopeasti sen ettei näin ole. Kyllä meillä nuorillakin on vaikutusvaltaa!

Vaikka olen lomalla lukiosta, elämänkoulu jatkuu. Rintaterveyttä eteenpäinvievällä järjestöllä opin sekä omatarkkailusta että rintasyövästä, mutta myös kolmannen sektorin toiminnasta. Johanna esitteli minulle mm. miten järjestön hallitus toimii ja järjestön säännöt. Rintasyöpään liittyen taas Karolina esitteli tyypillisiä kasvaimen piirteitä rinnassa ja miten tunnistaa ne. Sen lisäksi että opin miten omatarkkailu tehdään, opin myös miksi omatarkkailu on erittäin tärkeää. Minusta tämä on erittäin hyödyllistä tietoa, ja tulen todennäköisesti esittelemään läheisille näitä asioita myös työjaksoni loputtua.

Olen kiitollinen siitä mitä tämä työpaikka on minulle tarjonnut. Saa nähdä tuleeko seuraavissa työpaikoissa olemaan samanlainen meininki kuin täällä Tunne rintasi ry:llä, ja tulenkohan saamaan fläsäreitä tästä toimistosta kun joku mainitsee rintasyövän? Se jää nähtäväksi!

“[…] mulle tulee sellanen bon voyage -tunne, siis että mä oon kokenu tän joskus aikasemminkin.” 

-Matti Nykänen

Saima Hutri 18.6.2021

Jaa:

Lisää ajankohtaisia

Poistumme Twitteristä

Tunne rintasi lopettaa Twitterin käytön marraskuun lopussa. Koemme että viimeaikaiset muutokset vievät palvelua entistä enemmän sellaiseen suuntaan, jota emme toivo. Joten jatkossa toimimme IG:ssä ja

Breast Health Day 2022: Pieniä suuria terveystekoja!

Jokainen meistä on todennäköisesti kuullut terveistä elintavoista kaiken kuulemisen arvoisen. Harvalle ylipainoiselle tulee suurena yllätyksenä, jos läheinen tai terveydenhuollon ammattilainen huomauttaa, että painoa olisi hyvä

Tunne rintasi -yhdistys Fingerporissa

Puhelimessa oleva hallituksen Whatssapp-ryhmämme alkoi iloisesti kilisemään keskiviikkona 12.10.2022. Hesarissa oleva Fingerporin sarjakuva sai meidät todellakin repeämään. Me otetaan tämä kunnianosoituksena, ihana Pertti Jarla.

Coming Soon
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Skip to content