#JärjestösuunnittelijaJuokseeNaistenKympin

Niin päästiin viimeinkin lauantaina 28.8. kävelemään, hölkkäämään, kävelemään ja hölkkäämään sekä juoksemaan Naisten Kymppi livenä! #Järjestösuunnittelijajuoksee-kampanjan ensimmäisestä päivityksestä tulee huomenna vuosi.

Alkujaan toukokuulle 2020 kaavailtu Citroen Naisten Kymppi siirtyi ensin elokuulle 2020, josta siirto tapahtui vielä toukokuulle 2021 mentäväksi. Järjestösuunnittelija astui mukaan kuvaan, kun tuo uusi toukokuinen päivämäärä oli lyöty lukkoon pohtien, että miksipä ei yhdistäisi työtä, terveyttä ja hyvinvointia juoksemalla itse kyseisen matkan. Samalla voisi tuoda esiin liikunnan merkitystä terveyden ja hyvinvoinnin sekä rintasyöpäriskin vähentämisen kannalta ja ottaa muita mukaan. Alkoi juoksuryhmän kerääminen ja komea ryhmä saatiinkin kasaan!

Vuodessa ehtii tapahtua monia asioita

Vuoden aikana sitten seurattiin ryhmäläisten treenipäivityksiä. Jokainen osallistuja asetti tavoitteensa oman tasonsa mukaisesti; kyseessä saattoi olla 10 kilometrin kävely, kävelyn ja juoksun yhdistelmä, juoksu tai vaikka ennätysjuoksu. Hyvän mielen kampanjan tarkoituksena oli, että kuntoa kohotetaan ja pidetään yllä harjoittelemalla monipuolisesti.

Juoksun lisäksi harjoittelua tehtiin esimerkiksi kävellen, jumpaten tai pyöräillen. Lihaskunto, kehonhuolto ja palautuminen oli tärkeää pitää mielessä. Jokainen saa taplata omalla tyylillään ja tasollaan sekä harrastaa itselleen mieluisia juttuja. Myös hieman itseään haastaen.

Kuukausittaisissa blogiteksteissä on haastateltu Naisten Kympin tapahtumapäällikköä, ryhmässä mukana treenannutta Rintasyöpäyhdistyksen syöpäsairaanhoitajaa, pohdittu pimeää marraskuuta ja martaista luontoa, tuumailtu tissien ja urheilurintaliivien historiaa, etsitty Wikipediasta juoksun määritelmää ja todettu, että eläinmaailmassa gepardi on pikajuoksun kunkku 120 kilometrin tuntinopeudella.

Huhtikuussa järjestösuunnittelijalla tuli lintujen kevätlaulujen aikaan ensimmäistä kertaa 10 km hölkäten täyteen ja vappuna juhlittiin kevään parasta juhlaa. Toukokuun blogissa oli aavistus noituutta järjestösuunnittelijan ennustaessa Suomen euroviisufinaalipaikan JA finaalisijan. Lisäksi tuli koottua euroviisuista koostuva (erinomainen) soittolista lenkille. 29.5.2021 kaavailtu tapahtuma muuttui koronatilanteen takia vielä Virtuaalikympiksi, joka mentiin etänä, kukin omalla reitillään.

Haasteita ja epäilyjä

Järjestösuunnittelijan omana tavoitteena oli pitkästä aikaa päästä juoksun makuun tuntien liikunnan riemua. Kuluneeseen vuoteen on mahtunut erilaisia fiiliksiä juoksemiseen liittyen. Juoksuun järjestösuunnittelija oli ajatellut pääsevänsä helposti kiinni, kun vain lähtisi liikkeelle.

Maaliskuun blogissa oli kuitenkin jo kirjoitus, jossa todettiin, että tämä liikuntamuoto on ollut henkilökohtainen haaste. Se ei ole oikein maistunut samalta, kuin aiemmin elämässä, jolloin taittui huomattavasti pidempiäkin matkoja. Sitten koitti jälleen elokuu, tavallaan odotettuna, tavallaan liian ajoissa. Nyt live-tapahtumaa ei enää peruttu vaan se järjestettiin hienosti koronaturvallisin toimin.

Miten meni Naisten Kymppi, #järjestösuunnittelija?

28.8. Olympiastadionin aukiolla, Tunne rintasi ry:n (todella upealla) expo-pisteellä järjestösuunnittelija mietti huokaisten, että kohta tämä on ohi. Tavoitteena oli päästä maaliin hölkäten, pysähtymättä kävelemään. Tavoitteeseen pääseminen tuntui epävarmalta.

Kun ryhmittäytyminen lähtöön oli ajankohtainen, alkoi kisafiilis ja positiivinen jännitys nousta. Tuli oman lähtöryhmän lähtölasku 3, 2, 1…. Nauttikaa! Ei muuta kuin #järjestösuunnittelijajuoksee – viisut lenkille -lista soimaan ja menoksi.

Musiikki kantoi järjestösuunnittelijaa kohti maalia. Kappalejärjestys oli tarkkaan harkittu (katso vaikka toukokuun blogista). Juoksureitti oli pala parasta Helsinkiä, varrellaan kivoja kannustuspisteitä ja iloisia kasvoja. Välillä itseäkin hymyilytti (taisi edellisillan jäätelönsyömiset hyvänä hiilaritankkauksena osua oikeaan kohtaan).

Hieman ennen 8 kilometrin etappia, jonka läheisyydessä oli myös Tunne rintasi ry:n kannustuspiste, alkoi vartalossa tuntua aika raskaalta. Voimaa kuitenkin tuli jostain ja Olympiastadionin jälleen lähestyessä, Auroran sillan ylityskohdassa aurinko paistoi, ja kuulokkeista alkoi soimaan Abban Waterloo. Askelia…askelia…mäki… Queenin We Are The Champions… MAALI!!!

Hetkinen, hetkinen. Virtuaalikympissä kyseinen kappale oli jo mennyt 10 km tullessa täyteen. No kai ny, ku kellossa lukee tänään 10 km ajassa 1 tunti 15 minuuttia! JEEEEEEEEEE! Mieletön tunnelma ja itsensä ylittämisen kokemus!

End Of Story

Säännöllinen liikunta voi tutkimusten mukaan ehkäistä rintasyöpää, vähentää rintasyöpäkuolleisuutta ja syövän uusiutumisen riskiä. Lisäksi se auttaa selviytymään paremmin syöpähoitojen haittavaikutuksista. Rintojen omatarkkailu puolestaan edistää rintasyövän varhaista toteamista. Liikunta ja omatarkkailu ovat arjen hyvinvointitekoja, koska haluat itsellesi hyvää. Pysytään liikkeellä!

Onnellisesti maaliin päässyt #järjestösuunnittelija haluaa kiittää Citroen Naisten Kymppiä sekä hienoa juoksuryhmää hienosta vuodesta: KIITOS!!

 #JärjestösuunnittelijaEiJuokseEnää. Iso kysymys on; #MitäSeuraavaksi?

Jaa:

Lisää ajankohtaisia

Vapaaehtoiset äärirajoilla: Leikkaukset viemässä haavoittuvassa asemassa olevien tukiverkon

Olemme allekirjoittajina tässä tärkeän asian esiintuomisessa. KANNANOTOT JA LAUSUNNOT –  14.9.2023#Kansalaisareena, #rahoitus, #vapaaehtoistoiminta, #vapaaehtoistyö, #vapaaehtoisuus Vapaaehtoiset äärirajoilla: Leikkaukset viemässä haavoittuvassa asemassa olevien tukiverkon Valtiovarainministeriön budjettiesitys vaikuttaa erityisesti heikommassa asemassa olevien toimeentuloon

Omatarkkailu raskauden ja imetyksen aikana

Youtube-kanavaltamme (Tunne rintasi) löytyy video rintojen omatarkkailusta raskauden ja imetyksen aikana.  Videosta löytyy ajankohtaista, luotettavaa ja näyttöön perustuvaa tietoa rintojen omatarkkailusta raskaus- ja imetysaikana. Lisäksi

Coming Soon
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Skip to content