Oppimateriaalipaketti rinnoista, menkoista ja gynejutuista

Tunne rintasi ry ja Gynekologinen potilasjärjestö Korento ry lyöttäytyivät yhteen ja lähtivät kehittämään nuorille suunnattua oppituntia, jossa syvennytään lähestyttävästi rintaterveyteen, kuukautisiin ja gynekologisiin sairauksiin ja oireyhtymiin. Oppituntipakettiin kuuluu valmis Prezi-oppitunti, valmis videoversio Prezi-oppitunnista, muokattava PowerPoint -esitys, sekä kattava tukipaketti opettajalle.

Voit tilata paketin täällä.

Esityksessä käydään läpi lyhyt johdatus aiheisiin (“Miksi tärkeää?”), rintaterveys, rintasyöpä, rintojen omatarkkailu, kuukautisfaktoja, normaaleja ja epänormaaleja gynekologisia oireita, oireiden taustalla olevia tekijöitä, keskittyen endometrioosiin, adenomyoosiin, PCOS:ään ja vulvodyniaan sekä Tunne rintasi ry:n ja Korento ry:n lyhyet esittelyt. Lopussa on myös mahdollisuus käydä läpi tapauskuvauksia, tietovisan vastaukset ja palautetta oppitunnista.


Videoversio oppitunnista on hyvä vaihtoehto, jos opettaja haluaa antaa ohjat oppitunnin asiaosuudesta Korento ry:n ja Tunne rintasi ry:n työntekijöille. Video sopii hyvin 45 minuutin pituisella oppitunnilla katsottavaksi tai sen voi katsoa vaikka kahdessa osassa kahden eri tunnin aikana. Videossa on mukana tietovisakysymykset, joiden kohdalla videon voi pysäyttää tai antaa videon pyöriä. Tietovisan vastaukset, tapauskuvaukset ja palaute käydään opettajan johdolla.


Opettajan tukipaketista löytyy: opettajan ohjeet, jossa on tietoa oppituntipaketin sisällöstä ja vinkkejä sen hyödyntämiseen eri tavoin; sanasto, josta löytyy lyhyesti selitettynä oppitunnissa esille nousevat tärkeimmät termit; Potilasjärjestöt -dokumentti, jossa yleistä tietoa potilasjärjestöistä ja terveyden teemoihin keskittyvistä yhdistyksistä; oppituntiin sisältyvät tilannekuvaukset ja esimerkkivastaukset; tietovisan kysymykset ja vastaukset sekä tulostettava versio kysymyksistä oppilaille; kuvapankki, jossa Tunne Rintasi ry:n ja Korento ry:n kuvia opetustarkoitukseen; Rinnoista -esitys, jossa syventävää tietoa opettajalle; Menkoista ja gynejutuista -esitys, jossa syventävää tietoa opettajalle.

Jaa:

Lisää ajankohtaisia

Breast Health for Immigrant Women 27.6.

Asiantuntijawebinaari rintaterveydestä Järjestämme yhdessä Heed Finland ry:n kanssa mielenkiintoisen seminaarin 27.6. klo 17.00-19.00. Englanninkielisessä seminaarissa kuullaan muun muassa rintasyöpätutkija Shadi Azamin terveiset rintasyöpätutkimuksen saralta. Tunne

Kansainvälinen tupakaton päivä kannustaa savuttomuuteen

YK:n Kansainvälistä tupakatonta päivää vietetään 31.5. Tänä vuonna päivän teemana on nuorten tupakointi ja nikotiinituotteiden käyttö. Tupakointi on yhdistetty lukuisiin terveysongelmiin, myös rintasyöpäriskiin. Tupakointi yksi

Kuvassa raskaana oleva henkilö kukkakehyksen sisällä.

Raskaus ja rinnat

Jo raskauden alkuhetkistä rinnat valmistautuvat tarjoamaan parasta mahdollista ravintoa pikkuihmiselle. Raskaus käynnistää rinnoissa muutosten sarjan, joka jatkuu vielä imetyksen päättymisen jälkeenkin. Rintasyövän riski raskauden tai imetyksen aikana on erittäin pieni, mutta rintojen terveyttä on hyvä tarkkailla säännöllisesti myös raskaus- ja imetysaikana.

Coming Soon
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Skip to content