Tanssii tissien kanssa – uudenlaista rintaterveyden edistämistä tanssin keinoin!

Rintasyöpään sairastuu vuosittain noin 5000 ihmistä. Se on naisten yleisin syöpäsairaus Suomessa. Nyt edistetään rintaterveyttä siten, että se jää mieleen.

Tissiasiantuntijoita ja tanssipartnereita täydessä vauhdissa

Koska rintasyövän varhainen toteaminen helpottaa sen hoitoa ja vähentää kuolleisuutta, kannattaa varhaista toteamista avittaa rintojen omatarkkailulla. Elintavoilla voidaan puolestaan jonkin verran vähentää rintasyöpäriskiä. Säännöllinen liikunta voi tutkimusten mukaan vähentää rintasyöpäkuolleisuutta ja syövän uusiutumisen riskiä sekä auttaa selviytymään syöpähoitojen haittavaikutuksista.

Tanssi on erinomaista liikuntaa. Lisäksi tanssi on luovaa toimintaa, joka parantaa koettua elämänlaatua sekä auttaa hallitsemaan stressiä ja ahdistuneisuutta.

Kun Tunne rintasi ry suunnitteli osallistumista vuoden 2021 Hyvinvoinnin ja terveyden kulttuurimarkkinoille, mukaan pyydettiin tanssipartneri McDanze tanssikoulu ja -yhdistys. Alkoi yhteinen projekti nimeltään Tanssii tissien kanssa, jonka teemoina ovat rintaterveyden ja tanssitaiteen edistäminen, terve kehonkuva sekä kulttuurihyvinvointi. Sen tarkoituksena on viestiä tärkeistä asioista positiivisessa hengessä.

Tule mukaan seuraamaan, miten kaikki liittyy kaikkeen!

Lähes 50 McDanzen tanssijaa osallistui ympäri Uuttamaata erikseen kuvattujen tanssiklippien tekoon. 7.4. alkaa somekampanja, jonka aikana julkaistaan 14 tanssiklippiä saatteenaan teemaan liittyvä, terveyttä edistävä teksti. Kampanja kulminoituu ohjelmanumeroksi 10.5.2021 verkossa järjestettävillä, Uusimaaviikkoon kuuluvilla, Hyvinvoinnin ja terveyden kulttuurimarkkinoilla.  Markkinoilla nähdään ensimmäistä kertaa kaikista klipeistä muodostuva tanssikokonaisuus, rintaterveyden edistämisen kerronnallista puolta unohtamatta.

Tule mukaan seuraamaan niin näet, miten rintaterveys, tanssi, kehopositiivisuus ja kulttuurihyvinvointi linkittyvät toisiinsa!

Tunne rintasi ry on järjestö, jonka missiona on rintaterveyden edistäminen opastamalla omatarkkailua, viestimällä rintasyövän oireista sekä puhumalla terveen kehonkuvan puolesta. Vakavasta asiasta välitetään tietoa positiivisella sävyllä.

McDanze on edistyksellinen tanssikoulu ja -yhdistys, joka edistää tanssitaidetta ja tanssimisen iloa taustaan katsomatta.

Tunne rintasi ry:stä saat lisätietoa osoitteessa tunnerintasi.fi

FB: Tunne rintasi, Twitter: @tunnerintasi, Instagram: @tunnerintasi, LinkedIn: Tunne rintasi ry

McDanzesta voit lukea osoitteessa mcdanze.fi

FB: McDanze, Instagram: @mcdanze

Kurkkaa myös blogiteksti rintaterveyden edistämisestä, kulttuurihyvinvoinnista ja timanttisesta verkostovoimasta osoitteessa: https://bit.ly/2ZuoGWv.

Lue Uusimaa-viikosta lisää osoitteessa uusimaaviikko.fi.

Lisätietoja antaa:

Karolina Sivonen, Tunne rintasi ry

karolina.sivonen@tunnerintasi.fi

p. 0505449770

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lisää ajankohtaisia

#JärjestösuunnittelijaJuoksee toukokuussa

Hyvää toukokuuta kaikille! Kuun tärkeimmät tapahtumat ja kuumimmat puheenaiheet ovat tietysti Euroviisut ja Virtuaalikymppi, mitkäs muutkaan. Käydäänpä siis läpi lenkki- ja viisujuttuja! Euroviisumuisteloja Huhtikuun blogissa

Kuntavaikuttaja: Edistä terveyden edistämistä, Ennakoi, Edistä omatoimisuutta

Kuntavaaliteemamme 2021

Tulevaisuuden kuntatyö on entistä enemmän ennakointia. Eri sektorien välinen yhteistyö voi tuottaa tuloksia ilman lisärahoitusta. Pohditaan yhdessä sitä, mikä on ihmisen näkökulmasta parasta ja miten

Hyvä paha korona vuonna 2020

Vuoden 2021 kevään hulinoiden ohessa on nyt pistetty vuosi 2020 pakettiin. Sääntömuutoksemme mukaan toiminta esitellään jäsenille syyskokouksessa 2021. Mutta tässä muutama nosto tuulisesta vuodesta 2020.

Coming Soon
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Skip to content