Webinaari syövän periytyvyyden psykososiaalisista vaikutuksista 4.2.

Katja Aktan-Collan kasvokuva


LISÄTIETOA TAPAHTUMASTA

Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry ja Tunne Rintasi ry järjestävät yhteisen webinaarin syövän periytyvyydestä Maailman syöpäpäivänä 4.2.2021. Olet lämpimästi tervetullut mukaan webinaariin kuulemaan ja kysymään yhteisestä aiheestamme lisää. Webinaari on maksuton ja järjestetään Microsoft Teams -verkkoalustalla. Ilmoittautumisen jälkeen saat tapahtumapäivänä osallistumislinkin ja ohjeet osallistumisesta antamaasi sähköpostiin.

Webinaaria alustavat lääkäri, psykoterapeutti Katja Aktan-Collan ja neuvontahoitaja Heidi Kolehmainen.

Liity webinaariin tästä

Jos haluat linkin sähköpostiisi tapahtumapäivänä, ilmoittaudu täällä: https://link.webropolsurveys.com/S/DF3BB3FBCB6AD306

LKT Katja Aktan-Collan on lääkäri ja psykoterapeutti. Hän on tutkinut perinnöllisen syöpään ja sen geenitestaukseen liittyviä psykososiaalisia vaikutuksia parinkymmenen vuoden ajan. Tänä aikana hän on kohdannut lääkärinä ja psykoterapeuttina lukuisia ihmisiä, joilla on todettu perinnöllisen syövän alttius suvussaan tai jotka epäilevät perinnöllistä syöpää suvussaan.

Sh (AMK), Heidi Kolehmainen on hyvinvoinnin edistämisen asiantuntijana Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksessä. Hän antaa Syöpäyhdistyksellä syöpään liittyvää perinnöllisyysneuvontaa. Kuka tahansa voi ottaa yhteyttä perinnöllisyysneuvontaan. Neuvonnan tavoitteena on vähentää sairastumiseen liittyvää huolta sekä antaa tietoa syövästä ja syövän perinnöllisyydestä. Heidi kertoo Syöpäyhdistyksen perinnöllisyysneuvonnasta. Mitä perinnöllisyysneuvonta tarkoittaa, miten neuvontaan pääsee ja mitä neuvonta pitää sisällään.

”Syöpä on yleinen sairaus, ja siihen sairastuu joka vuosi noin 30 000 suomalaista. Noin joka kolmas sairastuu syöpään jossakin elämänsä vaiheessa. Vain noin joka kymmenenteen syöpään liittyy perinnöllinen alttius. Vaikka usein puhutaan periytyvistä syövistä, syöpä ei periydy. Ainoastaan geenimuutos, joka voi aiheuttaa syövän, periytyy.” Syöpäjärjestöt, Syöpä ei siirry perintönä.

Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/49SXCUdNp

Jaa:

Lisää ajankohtaisia

Poistumme Twitteristä

Tunne rintasi lopettaa Twitterin käytön marraskuun lopussa. Koemme että viimeaikaiset muutokset vievät palvelua entistä enemmän sellaiseen suuntaan, jota emme toivo. Joten jatkossa toimimme IG:ssä ja

Breast Health Day 2022: Pieniä suuria terveystekoja!

Jokainen meistä on todennäköisesti kuullut terveistä elintavoista kaiken kuulemisen arvoisen. Harvalle ylipainoiselle tulee suurena yllätyksenä, jos läheinen tai terveydenhuollon ammattilainen huomauttaa, että painoa olisi hyvä

Tunne rintasi -yhdistys Fingerporissa

Puhelimessa oleva hallituksen Whatssapp-ryhmämme alkoi iloisesti kilisemään keskiviikkona 12.10.2022. Hesarissa oleva Fingerporin sarjakuva sai meidät todellakin repeämään. Me otetaan tämä kunnianosoituksena, ihana Pertti Jarla.

Coming Soon
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Tutkitko rintasi?
Skip to content