Omakuu

OMAKUU oli maksuton sovellus, joka muistutti rintojen omatarkkailusta. Vuonna 2016 lanseerattu palvelu on valitettavasti tullut tiensä päähän ja se on poistunut sovelluskaupoista. Tunne rintasi ry:n OMAKUU sovellus on kehitettiin yhteistyössä Eatech Oy:n ja Karpalo Groupin kanssa.

OMAKUU-sovelluksesta sanottua

Marttojen vuoden ensimmäisessä lehdessä OMAKUU-sovellus on päässyt Marttakartta-osioon.

Sovellus muistuttaa rintojen tutkimisesta

OMAKUU-sovellus muistuttaa rintojen omatarkkailusta. Suomalaissovellus toimii käyttäjän kuukautiskierron mukaan omassa älypuhelimessa.

Lue: Rinnat syyniin kerran kuussa

Omatarkkailulla rintasyöpä löytyy mahdollisimman aikaisin. Rintasyöpä on Suomen yleisin syöpäsairaus, johon sairastuu lähes joka kahdeksas nainen.

Käyttäjä merkitsee sovelluksen kalenteriin kuukautistensa alkamis- ja päättymispäivän, joiden perusteella se ennustaa seuraavat kuukautiset. Kuukautisten päättyessä sovellus muistuttaa omatarkkailusta. Sovelluksen käyttö onnistuu myös ilman kuukautiskalenterin käyttöönottoa: tällöin käyttäjä voi itse valita sopivimman muistutusajankohdan.

Lue myös: Kun rintojen koosta tulee ongelma

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Apple Storesta ja Play Kaupasta.

Lähde: Tunne rintasi ry

Lue lisäksi:

Ohjeet rintojen omatoimiseen tutkimiseen

Mitkä ovat rintasyövän oireet? Periytyykö rintasyöpä?

Omakuu-mobiili­sovellus muistuttaa rintojen oma­tarkkailusta

Omakuu on ensimmäinen suomalainen mobiilisovellus, joka muistuttaa rintojen omatarkkailusta.

Omakuu laskee käyttäjälleen kuukautiskierron perusteella parhaan päivän rintojen tutkimiseen. Sovellusta on mahdollista käyttää ylipäätään muistuttamaan rintojen tarkkailun tärkeydestä.

Tunne rintasi ry rohkaisee ja kannustaa rintojen omatarkkailuun, jonka ansiosta rintasyöpä on mahdollista todeta mahdollisimman varhain. Varhainen toteaminen parantaa rintasyövän ennustetta ja helpottaa hoitoa. Omatarkkailuun käyttämäsi muutama minuutti voivat olla kuukauden tärkeimmät minuutit.

Omakuu-sovellus tulee ladattavaksi ilmaiseksi Apple Storeen ja Google Play -kauppaan. Tunne rintasi ry:n toimintaa tukee Raha-automaattiyhdistys.

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö TEHY:n lehdessä vinkataan OMAKUU-sovelluksen lataamista omatarkkailun muistamisen helpottamiseksi.

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry:n tiedotuslehdessä juttu Äimä:n vierailusta Tunne rintasi ry:n toimistolle sekä asiaa OMAKUU-sovelluksesta.

Terveydenhoitaja-lehdessä julkaistussa jutussa käsitellään OMAKUU-sovellusta myös terveydenhoitajan työn apuvälineenä. Lue juttu kokonaisuudessaan täältä.

Suomen lähi- ja perushoitajaliiton julkaisemassa SUPER-lehdessä kerrottiin jo syyskuussa lokakuussa julkaistavasta OMAKUU-sovelluksesta.

Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finland ry:n jäsenlehdessä tiedotettiin tuloillaan olevasta OMAKUU-sovelluksesta.

Skip to content