Tissilähettiläät

Tissilähettiläämme ovat rintasyöpätietouden levittäjiä, supersankareita terveyden ja tissien asialla. Tissilähettiläs on arvonimi, jolla halutaan nostaa esiin tärkeää rintasyövän varhaistoteamisen eteen tehtyä työtä. Tissilähettiläs on rintojen terveyden supersankari, todellinen boob hero! #tissilähetti #boobhero

Adikia

Adikia on feministi ja rap-artisti, joka on vuodesta 2017 purkanut turhautumistaan musiikkiin ja kirjottanut kappaleita mm. patriarkaatista, some-ahdistuksesta sekä ihmisen anatomiasta.

”Tykkään tuuletella tissejäni aina silloin kun siihen tarjoutuu sopiva tilaisuus ja silti olen valitettavasti laiminlyönyt omatarkkailua jo pidemmän aikaa. Tissilähettiläänä aionkin tutustua omiin rintoihini ja kannustaa muita samaan.”

Adikian kuva: Säde Puusa

Arja Koriseva

Arja Koriseva on laulaja ja viihdetaiteilija, joka valittiin Tangokunigattareksi vuonna 1989. Seulontamammografiassa keväällä 2015 Arjan tulos oli ollut puhdas, mutta syksyllä hän tunsi patin vasemmassa rinnassaan. Hän hakeutui tutkimuksiin ja häneltä todettiin pahanlaatuinen kasvain. Kokemuksesta kummuten Arja sanoo,
”Rintasyöpä on vakava asia, mutta omatarkkailu on ehdottoman iloinen ja positiivinen juttu!”

Cloud BeDevil`

Cloud BeDevil`on burleskitaiteilija, seksibloggaaja sekä kulttuurituottaja. Cloud haluaa luoda maailmaan enemmän selvyyttä seksuaalisuudesta ja seksistä. Burleskitaiteilijana tissit ovat hänelle tärkeä tapa ilmaista itseään taiteen keinoin. Tissilähettiläänä hän haluaa omalta osaltaan vapauttaa puhetta tisseistä. Hän muistuttaa myös, että olemme kaikki erilaisia, mutta se on vain hyvä asia:

”Joka ikisellä ihmisellä on eriparitissit! Erilaisuus on suurin rikkaus ihmiskunnalle!”

Evaleena ”JaMami” Vuorenmaa

Evaleena ”JaMami” Vuorenmaa on tamperelainen tanssija, tanssinopettaja sekä koreografi. Evaleena on myös kehopositiivisuusaktivisti, ”lihava tanssija” joka yrittää saada viihdeteollisuutta ja tanssimaailmaa näkemään myös marginaalivartaloisten tanssijoiden arvon. Omassa elämässä rintasyöpä on tuttu ja pelätty sairaus. Moni suvun nainen on joutunut rintasyövän ruhjomaksi.

”Saattaa koittaa päivä, jolloin olen lihava rinnaton tanssija. Haluan elää maailmassa, missä voi olla rinnaton lihava ammattitanssija ja iloita siitä, että on elossa!”

Heidi Sohlberg

Heidi Sohlberg on juontaja ja malli, joka kruunattiin Miss Suomeksi ja Miss Baltic Seaksi vuonna 2001. Heidi on kohdannut rintasyövän sekä omakohtaisesti että läheisenä. Heidin äiti kuoli rintasyöpään Heidin ollessa 10-vuotias ja Heidiltä itseltään todettiin rintasyöpä vuonna 2016, vain 35-vuotiaana. Heidi on puhunut sairaudestaan aivoimesti julkisuudessa ja kannustaa aktiivisesti rintojen omatarkkailuun. Kuten Heidi sanoo,

”Elämä ja terveys ei ole itsestäänselvyys! Tutkikaa rintanne.”

Laura Haimila

Laura Haimila on pitkän linjan media-ammattilainen, joka otti uransa ensiaskeleet Radio NRJ:n taajuuksilta, juontaessaan kanavalla sekä aamu- että iltapäiväohjelmaa. Sittemmin Haimila on vaikuttanut monikanavaisesti sosiaalisessa mediassa tubettajana sekä Yle Kioskin tuottajana. Hän on myös toiminut laulaja SANNIn hovikuvaajana. Lauran sanoin, ”tissit on jees”, eli niistä kannattaa pitää huolta.

Millariikka Rytkönen

Millariikka Rytkönen on Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtaja ja kätilö. Millariikka on aktiivinen rintojen omatarkkailun puolestapuhuja. Hän kehottaakin jokaista tutkimaan rintansa säännöllisesti. Kuten Millariikka sen sanoo, ”tässä kohtaa tieto ei lisää tuskaa vaan terveyttä”.

Tytti Shemeikka

Tytti Shemeikka on kehopositiivisuusaktivisti, joka ylläpitää YouTubessa Suomen seuratuinta kehopositiivisuuskanavaa Vatsamielenosoitusta. Tytti on harrastuksessaan läheisissä tekemisissä tissien kanssa, sillä hän harrastaa burleskia taiteilijanimellä Poppy Pelagia. Tytti sanookin, että koska rakastaa itseään, niin tutkii rinnat joka kuukausi.

Skip to content