Vuoden tissiteko -tunnustus

Tunne rintasi ry jakaa vuosittain Vuoden tissiteko -tunnustuksen, jolla palkitaan henkilö, taho tai teko, joka on vuoden aikana merkittävästi edistänyt rintojen terveyttä tai rintojen asemaa yhteiskunnassa.

Vuoden tissiteko -tunnustuksen saajaa saavat ehdottaa Tunne rintasi ry:n luottamushenkilöt ja vapaaehtoiset. Päätös palkinnon saajasta tehdään yhdistyksen hallituksessa.

Vuonna 2023 tunnustus myönnettiin Lindex Oy:lle
Lindex on pitkäjänteisesti ja monipuolisesti edistänyt naisten hyvinvointia. Yritys on muun muassa purkanut määrätietoisesti mallimaailman kauneusihanteita tuomalla esiin erilaisia ihmisiä ja kehoja. (kuva)

Lindex edistää aktiivisesti rintasyövän varhaista toteamista ja rintaterveyttä kannustamalla rintojen omatarkkailuun. Lindex on myös toiminut Syöpäsäätiön Roosa nauha-kampanjan pääyhteistyökumppanina vuodesta 2003 lähtien.

Vuonna 2022 tunnustus myönnettiin Savonlinnassa ja Tampereella toimivan,
rintakirurgiaan erikoistuneen Clinic Helenan henkilökunnalle, joka nostaa toiminnassaan rintojen omatarkkailun ja oireiden tuntemisen merkittäväksi tekijäksi rintasyövän varhaisen toteamisen edistämisessä. 

Vuonna 2021 tunnustus myönnettiin McDanzen Tea Geiltelille, joka on “upealla reippaudella ja tekemisen meiningillä vienyt rintaterveyttä eteenpäin tanssin kautta tekemällä yhteistyötä muun muassa Tunne rintasi ry:n ja Syöpäsäätiön kanssa.” 

Vuoden 2020 palkinnon saaja oli syöpäsairaanhoitaja Maria Vajavaara, joka on toiminut aktiivisena yhteistyön kehittäjänä ja rintojen omatarkkailutiedon välittäjänä Suomen Syöpäsairaanhoitajat ry:lle. Hän tekee yhdistystyötä vapaaehtoisena ammattimaisesti, tavoitteellisesti ja suurella sydämellä.

Vuonna 2019 palkitsimme Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry:n heidän arvokkaasta työstään rintasyöpään sairastuneiden ja heidän läheisten vertaistukena ja tiedonantajana sekä Tunne rintasi ry:n pitkäaikaisena yhteistyökumppanina. Syksyllä 2019 järjestettiin yhteistyössä kansainvälinen Together with Breast Health -seminaari.

Vuonna 2018 tunnustus haluttiin antaa toimijalle, joka tekee jokapäiväistä työtä rintojen omatarkkailun edistämisen eteen. Tunnustus myönnettiin Euran Aikuisneuvolalle, joka oli tilannut väkilukuun suhteutettuna eniten omatarkkailukortteja vuoden 2018 aikana.

Vuonna 2017 Ensimmäinen Vuoden tissiteko -tunnustus myönnettiin yhdistyksen 25-vuotis juhlavuonna 2017 HYKS syöpäkeskuksen ylilääkäri Johanna Mattsonille.

Skip to content